Ewa_Gotuje

Netykieta - czyli jak sprawić by Forum serwisu Smaker było przyjazne

Forum Smakera powstało dla pasjonatów gotowania, zamierzeniem było publikowanie na jego łamach porad kulinarnych. W ostatnim jednak czasie zauważyliśmy, że nie wszyscy użytkownicy stosują się do ogólnie przyjętych zasad współżycia społecznego, dlatego też zachęcam do zapoznania się z netykietą Forum Smakera.

1. Zawsze pisz zgodnie z tematem zadanym w wątku

2. Nie zakładaj wielu tematów na raz, jeden dziennie w zupełności wystarczy.

3. Nie używaj wulgaryzmów, nie ubliżaj innym użytkownikom i powstrzymaj się od personalnych ataków na interlokutorów, bądź adwersarzy;

4. Postaraj się aby temat nowego wątku był jak najprostszy i zrozumiały - zbędne jest używanie wielu wykrzykników, znaków zapytania itp. - to nie sprawi, że Twój post będzie bardziej popularny;

5. Nie pisz całego tekstu wielkimi literami. Taki sposób pisania oznacza krzyk. Wbrew pozorom taki tekst jest mniej czytelny - unikaj takiego pisania bez potrzeby;

6. Nie kram trolli - osób których jedynym celem jest kłótnia i obrażanie innych użytkowników. Korespondowanie z nimi to tak zwane "karmienie trolla", które powoduje jego wzmożoną aktywność. Takich użytkowników należy ignorować, a w przypadku nasilania się problemu należy skontaktować się z redakcją Smakera. Wypowiedzi takich osób będą na bieżąco usuwane;

7. Zgłaszaj nieodpowiednie wątki oraz posty do moderacji. Użytkownicy Smakera tworzą społeczność, która powinna dbać o poprawny kształt swojego forum - porządek na nim zależy również od Ciebie;

8. Wszystkie wypowiedzi naruszające, którykolwiek z punktów Netykiety Forum Smakera lub regulaminu Smakera mogą zostać usunięte, a konto Użytkownika łamiącego regulamin może zostać usunięte w trybie natychmiastowym;

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
5
60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13