Lay's Prosto z Pieca

Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku.

Wiele konsumentek, które cenią sobie oryginalny smak i aromat spożywanych potraw poszukuje idealnej wersji przekąski dla siebie i swojej rodziny. Gwarancją niepowtarzalnych doznań kulinarnych oraz zbilansowanych wartości odżywczych jest
dla nich proces pieczenia. Pieczone potrawy są synonimem pełnego i dojrzałego smaku, a powolne wypiekanie
w piecu sprawia, że smak potraw jest szlachetniejszy i mają one pełniejszy aromat. W sytuacji, gdy szybkie tempo codziennego życia nie pozwala nam na celebrację posiłków, szukamy przekąski, która choć na chwilę przypomni smak pieczonych potraw.

Takie są Lay's Prosto z Pieca - pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. To idealna oferta dla osób, które szukają najwyższej jakości smaku w przekąskach, ale ograniczają ich spożycie ze względu na zawartość tłuszczu. Wyjątkowy smak nowych chipsów Lay's Prosto z Pieca powstaje bowiem w procesie powolnego wypiekania, które wydobywa ich wyjątkowy smak, oraz chrupkość, jednocześnie pozwalając na zmniejszenie zawartości tłuszczu o 70% w porównaniu do smażonych chipsów.Lay's Prosto z Pieca przygotowywane są z użyciem 100% oleju słonecznikowego, dodawanego na początku procesu produkcyjnego, dzięki temu jest to produkt o zmniejszonej zawartości KTN (Kwasów Tłuszczowych Nasyconych) w porównaniu do tradycyjnych chipsów. Podobnie jak wszystkie produkty Lay's, przekąski Lay's Prosto z Pieca pakowane są w atmosferze ochronnej, co sprawia, że dłużej utrzymują świeżość, chrupkość oraz aromat bez konieczności dodawania chemicznych substancji konserwujących. Lay's Prosto z Pieca są ponadto źródłem ważnego składnika pokarmowego - błonnika, a dzięki informacji zawartej na opakowaniu można dostosować spożycie chipsów do wskazanego dziennego spożycia.

Lay's Prosto z Pieca są dostępne w dwóch wariantach smakowych:

Lay's Prosto z Pieca Grillowana Papryka - pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane o smaku grillowanej papryki. Jest to specjalna propozycja dla tych, którzy cenią doskonały smak. Dzięki unikalnemu procesowi pieczenia chipsy uzyskują unikalną chrupkość i aromat. Lay's Prosto z Pieca Grillowana Papryka zawierają aż 70% mniej tłuszczu niż smażone chipsy ziemniaczane.

Lay's Prosto z Pieca Naturalne Solone - pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane przygotowane z myślą o tych, którzy cenią klasyczny smak. Lay's Prosto z Pieca "Naturalne Solone" zawierają jednocześnie aż 70% mniej tłuszczu niż smażone chipsy ziemniaczane.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
36
>60 min
2
Przetwory Domowe kostki maggi z lubczyku

Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...

Odsłon: 306

30 min
10
60 min
10
Przekąski Galareta z żeberek wieprzowych

Galaretę z wieprzowiny robi się przeważnie z nóżek lub golonek, ale nie każdy...

Odsłon: 790

30 min
26

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2