Ewa_Gotuje

Jogurt z malinami

Jak unikać nieprzemyślanego jedzenia na mieście? Wystarczy zaplanować wcześniej swoje posiłki i przygotowywać je w domu przed wyjściem do pracy lub na uczelnię.

Fot. materiały prasowe

Nie musisz również martwić się transportem - szczelne pojemniki zdadzą tutaj egzamin. W roli szybkiej śniadaniowej przekąski doskonale sprawdzi się jogurt z malinami i MIXEM BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO. To prosty
i pożywny sposób na uzupełnienie energii na dalszą część dnia.

Składniki (2 porcje)
• 500 g jogurtu naturalnego
• 150 g malin (mrożonych lub świeżych)
• 1/2 op. MIXU BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO
• 1-2 łyżki miodu (lub innego słodzika

Wykonanie
1. Odłóż 6 malin, a resztę zmiksuj z jogurtem i słodzikiem.
2. Przelej porcje jogurtu do dwóch misek, dodaj do nich MIX BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO oraz pozostałą część malin.
3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.

Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1
60 min
4

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13