Ewa_Gotuje

Hermetyczne pojemniki porcelanowe CLOC

Soczyste pomidory, zielona sałata, mielone mięso, biały ser - to częste produkty, które znaleźć można w lodówkach. Co jednak zrobić, by taka żywność na dłużej zachowała świeżość i nie wchłaniała zapachów z otoczenia? Odpowiedzią na to pytanie są pojemniki porcelanowe z hermetycznym zamknięciem CLOC

Gotowy posiłek, warzywa czy owoce przechowywane w taki sposób na dłuższy czas zachowają świeżość, przyjemny zapach i apetyczny wygląd. Poza tym CLOC to pojemniki przyjazne środowisku - są nietoksyczne i nie wchodzą w reakcje. A dzięki hermetycznemu zamknięciu są wyjątkowa szczelne.

Bez obawy można przechowywać w nich produkty o wyrazistych zapachach jak ryby czy mięso. Porcelanowy pojemnik nie odbarwia się i nie wchłania zapachów, wystarczy więc go umyć i korzystać z niego dalej.

CLOC to prawdziwa alternatywa dla tych, którzy znudzeni są wyglądem plastikowych pojemników do przechowywania żywności. Kwieciste wzory ożywią nie jedną kuchnię i z pewnością będą pasować do zestawu stołowego.

CLOC to również praktyczne rozwiązanie. Żywność w porcelanowych pojemnikach można przechowywać w lodówce i w zamrażarce. Po zdjęciu plastikowej pokrywki bardzo szybko można odgrzać posiłek w mikrofali bądź w piekarniku, a po przestudzeniu używać jako talerza, bez potrzeby używania większej ilości naczyń.


Przechowując żywność w porcelanowych pojemnikach z hermetycznym zamknięciem CLOC żywność znacznie dłużej utrzyma świeżość. W ten sposób oszczędzić można czas i pieniądze. Pojemniki, w zależności od pojemności kosztują od 26 do 62 złotych. W ofercie dostępne są modele utrzymane w atrakcyjnej kwiecistej stylistyce Magic Glow oraz Fantasia. Pojemność pojemników od 550 ml do 1300 ml.

Źródłao: Informacja prasowa Neoflam

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka z młodej kapusty

Wiosenna surówka z młodej kapusty, marchewki i szczypiorku okraszona dużą ilo...

Odsłon: 159

15 min
2
30 min
1
Desery Szyszki z kajmaku

Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...

Odsłon: 80

60 min
2
Śniadania Chleb w jajku

Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...

Odsłon: 1202

60 min
5

Polecane artykuły

12
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13