Sezon na truskawki

Fuzja czekolady i kawy

Kawa to nieskończone bogactwo smaków i aromatów. ,Maitres chocolaitiers Lindt opracowali doskonałe sposoby łączenia tego napoju z czekoladą. Kombinacja tak bogatych i różnorodnych smaków otwiera nieskończone możliwości.

Czekolada z chili serwowana z kawą Americano

Doskonała z Burundi Ngozi Murama Americano. Smak tej odmiany kawy ma budowę złożoną, z mocnymi nutami korzeni i tanin. Rezultat parowania jej z Excellence Chili jest zbliżony do ostrej potrawy, która pikantność jest łagodzona bogactwem i misternością czerwonego wina. By wzmóc intensywność doznań, dobrze jest poczekać chwilę aż chili zaznaczy swą ostrość - i wtedy wziąć drugi łyk kawy.

Czekolada 85% kakao serwowana z kawą Latte

Doskonała z Sidamo Blend Latte. W zestawieniu z czekoladą o tak wyraźnie określonym charakterze (głęboka nuta kakao ze szczyptą wanilii) - najlepiej, gdy kawa tej odmiany pita jest jako Latte. Wyczuwalna w niej słodycz pomarańczy bergamoty znakomicie łagodzi intensywność kakao, a pojawiające się w finiszu nuty orzechowe decydują o wrażeniu harmonijnego, okrągłego smaku. Latte - podwójne espresso ze spienionym mlekiem (proporcje 1/4 espresso i 3/4 mleka) z delikatną pianką na górze.

Czekolada 70% kakao serwowana z kawą espresso

Doskonała z Brazil Cerrado Decaf espresso. Najlepiej pić tę kawę jako mocne espresso - doskonale łączy się ona wtedy z ciemną czekoladą o złożonej budowie. Weź kawałek czekolady i kilka razy lekko ją przegryź. Następnie weź łyk kawy i przegryzaj dalej. Poczujesz uwalniane nuty suszonych śliwek, rodzynek i brązowego cukru, które osładzają gorycz kakao, co sprawi niezwykłą przyjemność Twojemu podniebieniu.

Czekolada z morską solą Sea Salt serwowana z kawą espresso

Doskonała z Brazil Cerrado Decaf. Ta odmiana kawy może się pochwalić własnymi nutami ciemnej czekolady, naturalna jest więc harmonia jej smaku z głębokimi tonami kakao właściwymi czekoladzie Lindt. W finiszu lekko wyczuwa się delikatny słony posmak. Najlepszy smak da kawa parzona i pita jako espresso. Espresso - powstaje przez przepuszczenie prawie gotującej się wody przez drobno zmielone ziarna kawowca. Jest to podstawa do wszystkich rodzajów kawy.

Czekolada z pomarańczą serwowana z kawą Americano

O poranku wypróbuj Orange Intense z Bolivia Copacobana Americano. Wyczuwalne w kawie wyraźne cytrusowe nuty (wśród nich pomarańcza, brzoskwinia i mango) budzą w czekoladzie aromaty kandyzowanej pomarańczy i migdałów. Americano - jedną porcję espresso zalewamy około 120 ml gorącej wody (proporcje 1/3 espresso i 2/3 wody).

Czekolada mleczna serwowana z kawą Americano

Doskonała z kawą Brazil Fazenda Americano. W tej odmianie kawy wyraźne są nuty czekolady, karmelu i toffi, które intensyfikują kremowy smak czekolady.Ten rodzaj kawy jest doskonałym dopełnieniem bogatej kompozycji smakowej czekolady z miodowym akcentem i delikatnym aromatem kwiatowo-karmelowym.

Źródło: Materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
6
Sałatki Sałatka Cioci

Lekka sałatka z wykorzystaniem nowalijek. Smaku i aromatu dodaje tuńczyk , po...

Odsłon: 196

30 min
4
Dania główne Młoda kapusta z pieczarkami

Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...

Odsłon: 118

30 min
4
Dania główne Kopytka

Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....

Odsłon: 363

30 min
2
Napoje Leczniczy syrop z kwiatów czarnego bzu.

Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...

Odsłon: 60

60 min
1

Polecane artykuły

Informacje Wystarczy szczypta do herbaty. Podkręci metabolizm, pomoże w walce z tłuszczem na brzuchu

Kubek herbaty to przyjemny poranny rytuał wielu Polaków. Możesz urozmaicić napój dodatkiem popularnej przyprawy, która pobudzi twój metabolizm do p...

128
Informacje Przepis na pyszny, wysokobiałkowy sernik kokosowy

Chcąc osiągnąć upragnione cele w zakresie zdrowia i sylwetki bardzo istotne jest, aby wprowadzać takie sposoby i rozwiązania, które działać będą dł...

0
Informacje Ukochane warzywo Włochów. Rapini - zastosowanie w kuchni i właściwości odżywcze

Kuchnia włoska jest wypełniona po brzegi świeżymi składnikami roślinnymi, a jednym z nich jest warzywo kapustne o nazwie rapini. Idealnie pasuje on...

3