"Family Food Fight”: Rozpoczęliśmy kulinarną rywalizację!

Pierwszy odcinek „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” za nami. W premierowym odcinku pierwsze zadanie polegało na przygotowaniu pysznego śniadania. Kto poradził sobie z nim najlepiej? Która drużyna pożegnała się z programem?

Fot. materiały prasowe/Polsat

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. I to właśnie od niego rodziny rozpoczęły rywalizacje w programie. - Oby było tak wielkie i tak dobre, żebyśmy chcieli zostać z wami do kolacji - poprosił juror Adam Borowicz. Choć śniadanie często przygotowujemy w biegu, to uczestnicy show mieli na jego przygotowanie aż czterdzieści minut. Niby to dużo czasu, ale w tej rywalizacji musieli popisać się nie jedynym, a aż czterema różnymi propozycjami. Rodziny od razu wskoczyły do swoich kuchni. W ruch poszły garnki i patelnie!

Każda z rodzin miała pomysł, w jaki sposób podbić serca i kubki smakowe jurorów. Wśród propozycji znalazła się tortilla, naleśniki, żurek, szakszuka, a nawet sushi... Krechowie przygotowali nietypową jajecznicę z podrobami. A sędziowie programu z uwagą obserwowali, jak poszczególni członkowie radzą sobie w kuchni. Czas płynął nieubłaganie, a przez stres do poczynań wkradł się stres i nerwy. Lubczanki i Szatanowie nie zdążyli nakryć swojego stołu... - Nie zadziałało coś. Zadania, za które się zabrałyśmy były zbyt pracochłonne - przyznały kuzynki z Lubczy.

Jurorzy zdecydowali, że to Szatanowie i Lubczanki zmierzą się w dogrywce. Ich zadaniem było przygotowanie kanapki Croque Madame, z szynką i jajkiem. Bazowo musieli wykorzystać beszamel, którego prawidłowe przygotowanie zademonstrował Adam Borowicz.

Decyzją jury z programem jako pierwsze pożegnały się Maria, Irena i Jadwiga, kuzynki z Lubczy.

Na koniec Piotr Gąsowski zdradził, że w drugim odcinku do rywalizacji dołączy kolejna rodzina. Kto nią będzie? Tego dowiemy się już w środę o 20:05!

"Family Food Fight" - Poznaj przepisy z 1. odcinka programu

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
0
60 min
1
Zupy Zupa z cukinią

Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...

Odsłon: 28

60 min
1
15 min
26

Polecane artykuły

Informacje Reguluje poziom cholesterolu i pracę serca. Wolimy jako przyprawę, ale można z niej zrobić pyszny sok

Kurkuma może regulować poziom cholesterolu i wspierać pracę serca. Choć najczęściej używamy jej jako przyprawy, warto wiedzieć, że można z niej tak...

4
Informacje Młoda kapusta na 6 sposobów. Co dodać do młodej kapusty, by była smaczna?

Z czym kojarzy Wam się lato? Nam przede wszystkim z nowalijkami – rzodkiewką, szparagami, ale także… kapustą. Bo młoda kapusta to prawdziwy przysma...

22
Informacje Pistacje w kuchni. Nietypowe przepisy z wykorzystaniem tych orzechów

Pistacje to orzechy, które zachwycają nie tylko swoim smakiem, ale również bogactwem składników odżywczych i wszechstronnym zastosowaniem w przepis...

5
Informacje Tempeh – zamiennik mięsa. Czym różni się tempeh od tofu i jakie ma właściwości?

Tempeh to produkt uznawany za jeden z najbardziej wartościowych zamienników mięsa. Jako że powstaje on z soi, często mylony jest z tofu. Czym różni...

9