Sezon na truskawki

Dzień bez Mięsa - wiosenne dania w stylu wege

20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. To świetna okazja, by spróbować zielonej diety.

Fot. Materiały prasowe
Jeśli nie masz więc pomysłu na to co zjeść tego dnia, koniecznie wejdź na stronę Delivery Week i zamów dwudaniowy wege set w cenie 39 zł wprost pod Twoje drzwi. Poniżej przedstawiamy najciekawsze bezmięsne propozycje.

Restauracja Bombaj Masala Centrum

Nie bez powodu Stolica uchodzi na kulinarny raj dla wegan. Znaleźć tu można najlepsze restauracje z roślinnym menu w ofercie. Jeśli więc chcesz świętować Dzień bez Mięsa obiadem w stylu wege, koniecznie pomyśl nad zamówieniem posiłku z restauracji Bombaj Masala Centrum. Absolutnym hitem festiwalowego menu jest Yellow Daal Palak, czyli żółta soczewica smażona z pomidorami, chili podana z chlebkami Naan, ryżem jaśminowym, przyprawami i zielonym groszkiem.

Restauracja Momu Pieczemy Dymem

Chociaż w Momu Pieczemy Dymem serwowane są także dania z mięsem, to zielona część menu z pewnością zachwyci każdego miłośnika kuchni wege. Zwłaszcza, gdy szuka porządnego zestawu lunchowego! Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą ze szpinakiem w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym brzmi jak dobry początek dnia, prawda?

Restauracja Szklarnia

Jeśli kochasz kuchnię roślinną tak samo jak Romeo kochał Julię, koniecznie sprawdź warszawską Szklarnię. Z restauracji zlokalizowanej w sercu Sadyby zamówisz m.in. dyniowy krem z masłem orzechowym. Mocną pozycją w festiwalowym menu jest danie główne, czyli chrupiące halloumi w picie ze szpinakiem, rukolą, kimchi, różowym kalafiorem, oliwkami, granatem, marynowaną czerwoną cebulą. Do tego pieczony batat z sosem jogurtowym, kiszoną cytryną i miętą.

Restauracja Teheran

Teheran to idealne miejsce dla fanów kuchni bliskowschodniej w wersji wege. W menu znajdziemy między innymi pastę z bakłażana z tahiną i pitą. Kolejnym ciekawym wyborem jest również ryż z soją i warzywami w sosie pomidorowo-cynamonowym. Smaczne, uczciwe dania, przekonają nawet najbardziej rasowych mięsożerców!

Dostajesz więcej niż wydajesz

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wraz z potwierdzeniem rezerwacji Goście otrzymają unikalnego e-booka "Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI" oraz pakiet rabatów od Przyjaciół Festiwalu. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.
Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Tarta owocowa z kremem mascarpone

Proste ciasto z truskawkami na bazie kruchego spodu z pysznym kremem kakaowym...

Odsłon: 122

60 min
2
Desery Naleśniki z serem i truskawkami

W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...

Odsłon: 84

30 min
1
30 min
3
60 min
3

Polecane artykuły

Informacje Przepis na pyszny, wysokobiałkowy sernik kokosowy

Chcąc osiągnąć upragnione cele w zakresie zdrowia i sylwetki bardzo istotne jest, aby wprowadzać takie sposoby i rozwiązania, które działać będą dł...

0
Informacje Ukochane warzywo Włochów. Rapini - zastosowanie w kuchni i właściwości odżywcze

Kuchnia włoska jest wypełniona po brzegi świeżymi składnikami roślinnymi, a jednym z nich jest warzywo kapustne o nazwie rapini. Idealnie pasuje on...

1
Informacje Sok z młodego owsa – witaminowa bomba. Oczyszcza, wzmacnia i uspokaja. Zrób najlepszy sok w sezonie

Wiosna to czas, gdy natura budzi się do życia, oferując nam bogactwo świeżych i odżywczych składników. Wśród nich znajduje się młody owies, który m...

2