Ewa_Gotuje

Drapieżnie i niestereotypowo w show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” 30 września i 1 października o 17:00 w Czwórce

W kolejnych odcinkach show Mateusza Gesslera „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” - w sobotę 30 września i w niedzielę 1 października o godz. 17:00 w Czwórce - znów rozgorzeją emocje, gdy panowie pod dyktando swoich partnerek będą musieli przyrządzić dania znacznie przewyższające ich kulinarne umiejętności. W akcji zobaczymy m.in. małżeństwo tiktokerów - Patryka Brysiaka z żoną Agnieszką, która jako AGBE podbija scenę disco polo.

Fot. Filip Naumienko / materiały prasowe Czwórka

Co wydarzy się w 9. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"?

Polska kuchnia jest bogata, bywa nieoczywista i potrafi zaskakiwać, o czym przekonają się bohaterowie 9. odcinka programu, który zobaczymy w sobotę 30 września o godz. 17:00 w Czwórce.

Ich zadaniem będzie przygotowanie sandacza w sosie chrzanowym. Sandacz to ryba drapieżna. Drapieżnością wykaże się też Agnieszka ze Złotego Stoku, która potrafi pokazać pazurki i nie będzie szczędzić gardła, poganiając swojego męża Patryka.

Drużyna żółta, czyli Patrycja i Bartek z Jadwinina już na wstępie przełamią stereotypy, bo Bartek, choć wygląda jak wokalista punkowego zespołu, na co dzień jest skromnym urzędnikiem.

Drużyna niebieska, czyli Marta i Paweł ze Szczecina, będą mieli jasną strategię. Bartek ma robić wszystko, co mówi partnerka, z tym że szybciej, lepiej, a właściwie najlepiej, bo najważniejsza jest wygrana i cel jej przeznaczenia, czyli pierścionek zaręczynowy.

Fot. Filip Naumienko / materiały prasowe Czwórka

Co wydarzy się w 10. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"?

10. odcinek „Pary do gara. Ona mówi, on gotuje” - emisja w niedzielę 1 października o godz. 17:00 w Czwórce - wykaże, że jeśli komuś wydaje się, iż kuchnia służy wyłącznie do gotowania, to jest w błędzie. Bohaterowie tego odcinka udowadniać to będą na każdym kroku, przygotowując kotlet jagnięcy i gnocchi, które przybiorą różną formę i brzmienie.

Karolina i Paweł z Ostrudy próbując gotować, będą rapowali i sprawdzali zawartość soli w soli. Izabela i Arkadiusz z Wrocławia zapragną błyszczeć i błysną włosko brzmiącą nazwą zwykłych polskich kopytek. Tymczasem Kasia i Mirek pokażą, że istnieją pary, które wszystko robią razem, a jedynym słusznym zwrotem jest „Tak, kochanie!”. W tej kuchni wiele się wydarzy i dziać się będzie wiele rzeczy… poza tradycyjnym gotowaniem.

Fot. Filip Naumienko / materiały prasowe Czwórka

Nowy show "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"

„Para do gara. Ona mówi, on gotuje” to nowy program rozrywkowy, którego gospodarzem jest Mateusz Gessler - znakomity kucharz, restaurator, autor książek i juror programów kulinarnych. W każdym odcinku show śledzimy rywalizację trzech par uczestników - małżeństw, rodzeństw lub przyjaciół - o zwycięstwo i nagrodę pieniężną za najlepiej przyrządzone danie według przepisu prowadzącego.

Fot. Filip Naumienko / materiały prasowe Czwórka

Na wstępie prowadzący zapoznaje uczestniczki z przepisem swojego autorstwa. Panie nie mogą robić notatek ani towarzyszyć swoim partnerom podczas gotowania. Kiedy opuszczają studio, do akcji, w trzech zaaranżowanych kuchniach, wkraczają panowie. Każdy z nich musi przygotować danie jak najbliższe oryginału, w ściśle określonym czasie i pod dyktando swojej partnerki, obserwującej go na ekranie i porozumiewającej się z nim przez zestaw słuchawkowy. Oceny i punktacji gotowych potraw uczestniczki dokonują podczas degustacji z zasłoniętymi oczami, a na koniec swoje punkty przyznaje także Mateusz Gessler.

Oglądaj nowe odcinki programu "Para do gara. Ona mówi, on gotuje" już w sobotę i niedzielę o 17:00 w Czwórce!

Źródło: materiały prasowe Czwórka

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
5
60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13