Ewa_Gotuje

Dowiedz się więcej o użytkownikach Smakera!

Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak gotuje Paszczak, jakie jest jego kulinarne marzenie i dlaczego mężczyźni są lepszymi kucharzami niż kobiety. Przeczytaj wywiad z Kermeetem, autorem bloga Paszczak gotuje

Od jak dawna zajmuje się Pan gotowaniem?

Chyba od zawsze. Swoją pierwszą potrawę ugotowałem jako dziecko. Gotowałem z babcią, z rodzicami i tak już zostało.

Czy pamięta Pan swoje pierwsze danie?

Niestety nie pamiętam.

Czy zgadza się Pan ze stwierdzeniem, że mężczyźni gotują lepiej od kobiet?

Tak. Podobno mężczyźni mają więcej kubków smakowych niż kobiety.

Co Pana zdaniem sprawia, że danie jest wyjątkowe?

Chyba to, że zostało przygotowane z pasją i miłością do gotowania, a nie dlatego, że np. jest to kolejna potrawa gotowana z obowiązku.

Jakie są Pana sposoby na przyciągnięcie domowników do stołu?

INTERIA.PL



Po prostu gotuję :)

Na Pana blogu można znaleźć potrawy tradycyjne, ale i takie z nutką fantazji, jak spaghetti z ananasem. Skąd czerpie Pan pomysły na przepisy? Czy ma Pan jakieś ściśle autorskie przepisy?

Gdy gotuję daną potrawę po raz pierwszy, zapoznaję się z różnymi przepisami, z książek, z Internetu, a także z telewizji i nigdy nie gotuję dokładnie według przepisu, a zawsze go modyfikuję według własnego smaku i własnych upodobań. Chyba, że są to ciasta, w których ważne jest zachowanie odpowiednich proporcji. Na moim blogu są oczywiście ściśle autorskie przepisy, jak np. wspomniane spaghetti z ananasem.

Z jakich powodów założył Pan bloga kulinarnego?

Chciałem zebrać swoje przepisy w jednym miejscu, a zarazem podzielić się nimi z innymi ludźmi.

A czy ma Pan jakieś kulinarne marzenie?

Poznać smak wołowiny Kobe.

Proszę dokończyć zdanie:

Preferuję kuchnie...różnorodną, bo lubię poznawać nowe smaki.
Moim popisowym daniem jest...bigos, chilli con carne, żurek oraz sushi.
Moim największym kulinarnym niewypałem była...hand made noodle, czyli chiński makaron. Wyrabiałem ciasto cztery godziny, by w końcu przepuścić je przez maszynkę do mięsa.

Wywiad z Kermeet przeprowadziła redakcja Smaker.pl. Zdjęcia użyte w wywiadzie pochodzą z bloga Paszczak gotuje

Bartosz Rumieńczyk

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
5
60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13