"Bake Off - Ale Ciacho!" w wersji słodko-słonej

Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!” to apetyczna podróż po smakach z całego świata. Czym tym razem zaskoczą nas uczestnicy programu?

Fot. materiały partnera

Poprzedni odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką dla miłośników śniadań - osób lubiących celebrować poranki, które nie rozpoczynają dnia zwykłym tostem i kawą. Dzięki przepisowi Michała Brysia uczestnicy oraz widzowie programu mogli dowiedzieć się, w jaki sposób należy przygotowywać perfekcyjne tosty francuskie. Pozornie proste danie okazało się najprawdziwszym kulinarnym torem przeszkód, z którego bezbłędnym pokonaniem poradzili sobie tylko nieliczni.

Zobacz też: Przepis Michała Brysia na tosty francuskie

Na szczęście osoby, które nie popisały się w pierwszej rundzie, zyskały szansę na rehabilitację w drugim zadaniu. Tym razem jurorzy poprosili uczestników o przygotowanie królewskiego śniadania w dwóch wersjach - słodkiej i słonej. Na talerzach obowiązkowo musiały pojawić się babeczki oraz scones (niewielkie bułeczki pochodzące wprost z Wielkiej Brytanii).

Dla zawodników była to świetna szansa, aby zaprezentować swoją kreatywność oraz zdolności kulinarne. Wiele połączeń zaskoczyło jurorów, jednak zdecydowanym faworytem okazał się Tomasz, któremu sędziowie zaczęli wróżyć świetlaną przyszłość w programie. Nikogo więc nie zdziwiło, iż to właśnie on zdobył tytuł gwiazdy wypieków tego odcinka. Niestety, jak co tydzień, musieliśmy pożegnać się z jednym z zawodników. Tym razem Tomasz Ilnicki i Michał Bryś za najsłabsze uznali wypieki Anastazji.

Zobacz też: Przepisy na śniadanie Tomka

Co wydarzy się w piątym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!"?

Piąty odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" będzie prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzą się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie będzie to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. Już dziś przekonacie się, że wersja Krzysztofa Ilnickiego to najprawdziwsze arcydzieło.

Druga konkurencja będzie okazją do zaprezentowania autorskich przepisów na różnego rodzaju paszteciki. Składniki wybrane przez niektórych zawodników zaintrygują jurorów oraz sprawią, że prowadzące zapragną opuścić studio. Czy ryzyko się opłaci? O tym przekonacie się już dziś o 21.50 na antenie TVP2.

Pamiętaj, że przepisy z programu "Bake Off - Ale Ciacho!" znajdziesz w naszym serwisie tuż po emisji odcinka


Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa z cukinią

Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...

Odsłon: 38

60 min
3
60 min
3

Polecane artykuły

Informacje Reguluje poziom cholesterolu i pracę serca. Wolimy jako przyprawę, ale można z niej zrobić pyszny sok

Kurkuma może regulować poziom cholesterolu i wspierać pracę serca. Choć najczęściej używamy jej jako przyprawy, warto wiedzieć, że można z niej tak...

4
Informacje Młoda kapusta na 6 sposobów. Co dodać do młodej kapusty, by była smaczna?

Z czym kojarzy Wam się lato? Nam przede wszystkim z nowalijkami – rzodkiewką, szparagami, ale także… kapustą. Bo młoda kapusta to prawdziwy przysma...

22
Informacje Pistacje w kuchni. Nietypowe przepisy z wykorzystaniem tych orzechów

Pistacje to orzechy, które zachwycają nie tylko swoim smakiem, ale również bogactwem składników odżywczych i wszechstronnym zastosowaniem w przepis...

5