Ewa_Gotuje

Ewa gotuje: zupa jarzynowa, naleśniki z jajkiem sadzonym i mini szarlotki!

W sobotę 18 września Ewa Wachowicz ugotuje pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie usmaży naleśniki, które poda z jajkiem sadzonym i serem żółtym. A po obiedzie zaprosi na niewielkie szarlotki z kratką.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz gotowanie zacznie od zupy na wieprzowinie. Do przygotowania tej potrawy będą potrzebne: łopatka wieprzowa, żeberka wieprzowe, liść laurowy, ziele angielskie, ziemniaki, marchew, seler, kapusta włoska, czosnek, świeży tymianek, sól, pieprz i natka pietruszki do dekoracji.

Po pożywnej zupie z szarpaną wieprzowiną Ewa zaprosi na delikatne bezmięsne danie główne. Gospodyni zrobi naleśniki z jajem i plastrem żółtego sera! Do tej potrawy należy przyszykować: mąkę, jajka, mleko, wodę mineralną gazowaną, sól, pieprz ziołowy, masło klarowane, ser żółty w plastrach, szczypiorek i kiełki buraka do dekoracji.

W tym odcinku gospodyni pokaże, jak zawekować ogórki małosolne w wersji na słodko. Do słoików należy przygotować: ogórki, korzeń chrzanu, czosnek, gałązki kopru, liście czarnej porzeczki, ziarna gorczycy, miód oraz solankę z soli kamiennej i wody.

Na deser będą mini szarlotki z kratką! Do jabłecznika, upieczonego w foremkach do babeczek trafią: mąka, masło, cukier trzcinowy, waniliowy i cukier puder, sól, żółtka jajek, śmietana oraz jabłka i cynamon.

Smacznego!

Jesteście ciekawi jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów już 18 września w nowym sezonie programu „Ewa gotuje"!

Ulubione odcinki programu "Ewa gotuje" oglądaj teraz w Polsat Go

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

wszystkie
5
60 min
1
15 min
1

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13