Ewa_Gotuje

„Ewa gotuje” wraca od 6 marca z nowym sezonem na antenę Polsatu!

W kuchni Ewy Wachowicz zawsze jest szybko, smacznie i zdrowo. Ale bywa też gorąco i nie brakuje niespodzianek! Poznajcie pomysły, triki i sekrety kulinarne Ewy Wachowicz.

Fot. materiały prasowe/Polsat

W nowym sezonie Ewa Wachowicz zaproponuje przepisy zgodne z filozofią zero waste, wedle której człowiek stara się produkować jak najmniej odpadów, co ma zbawienny wpływ na środowisko. Wszystko powinno odbywać się w rytm naturalnego cyklu życia, więc kuchnia Ewy zostanie podporządkowana porom roku. Najpierw pojawią się potrawy na bazie przetworów. Wczesną wiosną w kuchni królować będą nowalijki. Z kolei maj pozwoli na wyjście do ogrodu i gotowanie na świeżym powietrzu – zarówno w kociołku, jak też na grillu i kuchni ogrodowej. W okresie poprzedzającym Wielkanoc pojawią się pomysły na potrawy świąteczne, a tuż po na pewno będzie coś lekkostrawnego. Ewa jest mistrzynią w „udomowianiu” nawet najbardziej skomplikowanych receptur, dlatego w premierowych odcinkach nie zabraknie wpływów kuchni światowych. Przede wszystkim jednak w programie „Ewa gotuje” zagoszczą przepisy zaczerpnięte z kuchni polskiej, jednakże z elementami regionalnymi. Ewa Wachowicz wspiera to, co dobre, bo polskie i od lokalnych producentów!

„Ewa gotuje” wraca od 6 marca z nowym sezonem na antenę Polsatu! na INTERIA.TV.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka z młodej kapusty

Wiosenna surówka z młodej kapusty, marchewki i szczypiorku okraszona dużą ilo...

Odsłon: 128

15 min
2
30 min
1
Desery Szyszki z kajmaku

Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...

Odsłon: 61

60 min
2
Śniadania Chleb w jajku

Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...

Odsłon: 1030

60 min
5

Polecane artykuły

12
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13