Ewa gotuje: Pieczarki w cieście, pizza imprezowa, rogaliki drożdżowe z dynią

Po raz kolejny Ewa Wachowicz zaskoczy widzów swoją pomysłowością. W kolejny odcinku kulinarnego programu "Ewa gotuje", prowadząca podzieli się z widzami niebanalnymi pomysłami na imprezowe przekąski.

Imprezowe przekąski w wykonaniu Ewy Wachowicz | Fot. materiały prasowe/Polsat

Choć jeszcze przed tygodniem Ewa była w Beskidach – pod Babią Górą, to najbliższy weekend spędzi już w mieście i zaprosi widzów do kuchni w Krakowie. Co zrobi tym razem? Otóż przygotuję potrawy z myślą o domowej imprezie! 

Gdy pojawią się pierwsi goście dobrze jest od razu podać smaczną przystawkę. Dlatego też praca w kuchni zacznie się od usmażenia pieczarek w cieście z dodatkiem tartego parmezanu. Na danie główne będzie zaskakująca pizza w kształcie wieńca. Z kolei na deser Ewa upiecze rogaliki drożdżowe z nadzieniem dyniowym, przy czym dodatek purée z tego owocu znajdzie się również w cieście. 


Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 497. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu

Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...

Odsłon: 87

>60 min
2
30 min
2
Dania główne Karkówka z grilla

Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)

Odsłon: 19582

>60 min
35

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

0
Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

3
Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3