Ewa Gotuje: Pasta ze słonecznika, zapiekanka ziemniaczana, ciasto pomidorowe

498. odcinek programu „Ewa Gotuje” już w sobotę 2 grudnia o godzinie 10:10. Prowadząca postawi tym razem na apetyczną zapiekankę i pożywną pastę z nasion słonecznika. Co ciekawe, Ewa Wachowicz nie będzie przyrządzać ciasta w pojedynkę. W kuchni znajdą się dwie miss Polski.

W kuchni będą gotować aż dwie miss Polski | Fot. materiały prasowe/Polsat

Ewa Wachowicz bardzo lubi grzyby i często po nie sięga. Tym razem pokaże jak wykorzystać je w wersji suszonej, ale w trochę inny niż zazwyczaj sposób. Proszek grzybowy trafi do dania głównego - będzie nim zapiekanka ziemniaczana w stylu francuskiego gratin, ale zapieczona w okrągłej formie na tartę. 

Przygotowanie posiłków w tym odcinku Ewa rozpocznie jednak od znakomitej pasty z nasion słonecznika, którą poda z surowymi warzywami. 

Tych pyszności spróbuje Marcelina Zawadzka. Mało tego - gość odcinka zostanie z widzami na dłużej, ponieważ popularna prezenterka Polsatu upiecze ciasto... pomidorowe, rzecz jasna pod czujnym okiem Ewy. 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 498. odcinek

Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Naleśniki z mięsem mielonym

Naleśniki z mięsem mielonym, papryką i pomidorem" to kuszące danie, które łąc...

Odsłon: 2489

60 min
4
30 min
1
30 min
1
Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 475

15 min
11

Polecane artykuły

Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

2
Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0