Sezon na truskawki

Ewa Gotuje: Krem z pieczonych warzyw, żeberka w kapuście, wieniec drożdżowy z serem

W poprzednim odcinku Ewa Wachowicz pokazała widzom, jak przygotować domową kiszoną kapustę. Tym razem postanowiła wykorzystać ten składnik do głównego dania. Zdradziła również widzom przepis na pyszną, rozgrzewającą, jesienną zupę na bazie pieczonych warzyw. Na deser zaproponowała drożdżówkę z twarogowym nadzieniem.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Jesienią warzywa korzeniowe są wyjątkowo smaczne, więc kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia kremu z pieczonych jarzyn. Ale żeby było wyjątkowo to zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili

Danie główne to żeberka – najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi, leśnymi grzybami. A do tego jeszcze solidna porcja ziemniaków ugotowanych w mundurkach

Po obiedzie obowiązkowo coś słodkiego – Ewa upiecze drożdżówkę z serem, ale zanim ciasto trafi do piekarnika, zostanie podzielone na dwie części i fikuśnie zaplecione w ten sposób, by powstał wieniec

„Ewa gotuje" odcinek 464 - emisja w sobotę 5 listopada o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Napoje Leczniczy syrop z kwiatów czarnego bzu.

Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...

Odsłon: 1220

60 min
5
Zupy Krem z brokułu

Dzisiaj krem z brokułu , małej marchewki , pietruszki i kawałka selera. Krem...

Odsłon: 43

30 min
0

Polecane artykuły

Informacje Wystarczy szczypta do herbaty. Podkręci metabolizm, pomoże w walce z tłuszczem na brzuchu

Kubek herbaty to przyjemny poranny rytuał wielu Polaków. Możesz urozmaicić napój dodatkiem popularnej przyprawy, która pobudzi twój metabolizm do p...

128
Informacje Przepis na pyszny, wysokobiałkowy sernik kokosowy

Chcąc osiągnąć upragnione cele w zakresie zdrowia i sylwetki bardzo istotne jest, aby wprowadzać takie sposoby i rozwiązania, które działać będą dł...

0
Informacje Ukochane warzywo Włochów. Rapini - zastosowanie w kuchni i właściwości odżywcze

Kuchnia włoska jest wypełniona po brzegi świeżymi składnikami roślinnymi, a jednym z nich jest warzywo kapustne o nazwie rapini. Idealnie pasuje on...

3