Ewa_Gotuje

"Ewa gotuje": Jarzynówka z szarpaną wieprzowiną, naleśniki z serem i jajem, mini szarlotki z kratką

Tym razem Ewa ugotowała pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie usmażyła naleśniki, które w finezyjny sposób podała z jajkiem sadzonym i serem żółtym. Po obiedzie zaprosiła widzów na niewielkie szarlotki z kratką, upieczone w foremkach do babeczek. W programie pokazała też jak zawekować ogórki małosolne – w wersji na słodko z miodem.

Polecane artykuły

14
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
1
15 min
1